ua en ru

У Сіднеї відкрилося перше почесне консульство України

У Сіднеї відкрилося перше почесне консульство України Фото: Ярослав Дума (Facebook/Посольство України в Австралії)

Новим почесним консулом України став Ярослав Дума

У Сіднеї сьогодні, 17 грудня, відкрилося перше почесне консульство України. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Facebook.

"Урочиста церемонія відкриття Почесного консульства пройшла сьогодні у Літкомбі. Привітати нового почесного консула України Ярослава Думу прийшли посол України в Австралії Микола Кулініч, консул України в Австралії Микола Джиджора, представники української громади Сіднея та ін.", - йдеться у повідомленні.

#Увага Відтепер Почесне консульство України є також у Сіднеї! Урочиста церемонія відкриття Почесного консульства прой...

Опубліковано Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine 17 грудня 2017 р.

Нагадаємо, у листопаді посол Австралії Меліса О'Рурк заявила, що Австралія не планує припиняти дію санкцій проти Росії. Держава підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Посол зазначила, що Австралія не припинить санкції, поки РФ не припинить агресію проти України. Австралійська сторона підтвердила продовження проекту підтримки протезування в Україні.

Президент України обговорив з О'Рурк питання продовження співробітництва у рамках Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи МН17.