ua en ru

Сі Цзіньпін переобраний на пост глави Китаю

Сі Цзіньпін переобраний на пост глави Китаю Фото: Сі Цзіньпін (flickr.com/poroshenkopetro)

Сі Цзіньпін знову став генеральним секретарем ЦК компартії КНР

Китайський державний і політичний діяч Сі Цзіньпін переобраний на пост генерального секретаря Центрального комітету комуністичної партії Китайської народної республіки (КНР). Про це повідомляє Reuters.

"Сі Цзіньпіна переобрали на посаду генсека ЦК компартії КНР. Крім того, він був затверджений на другий термін на посаду секретаря вищого військового органу країни - Центральної військової ради", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, серед складу політбюро не існує очевидного наступника Сі Цзіньпіна. Крім того, прем'єр-міністр країни Лі Кецян також зберіг своє місце на тлі радикальних змін у Постійному комітеті Політбюро.

Наголошується, що у новий склад Політбюро з 8 членів увійшли також віце-прем'єр Держради Ван Ян, голова парткому Шанхаю Хань Чжан, начальник канцелярії Чи Чжаньшу, голова Організаційного відділу Чжао Лэцзи і завідувач Центру політичних досліджень Ван Хунін. Вони були обрані в ході першого пленуму ЦК КПК 19-го скликання.

Серед поправок до статуту, прийнятих на 19-му з'їзді компартії КНР, закріплена ідея Сі Цзіньпіна про "абсолютному контролі" партії над Збройними силами країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї на з'їзді Компартії затверджені поправки до статуту, зокрема, у головному партійному документі країни містяться положення голови КНР про нову еру соціалізму з китайською специфікою.