ua en ru

Швейцарський UBS може заплатити штраф в 1,63 млрд дол. за маніпуляції ставкою LIBOR

Швейцарський банк UBS може заплатити штраф в 1,5 млрд швейцарських франків (1,63 млрд дол.) за маніпуляції ставкою LIBOR, повідомляє телеканал "Росія 24".

Банк був звинувачений Департаментом юстиції США, за позовною заявою CFTC (Commodity Futures Trading Commission), а також Управлінням з фінансових ринків FSA Великобританії та Швейцарською службою з нагляду за фінансовими ринками (FINMA).

Раніше повідомлялося про те, що банк веде переговори про виплату 1 млрд дол. для врегулювання звинувачень щодо махінацій зі ставкою LIBOR.

У разі якщо ця інформація підтвердиться, штраф для UBS більш ніж твоє перевищить ту суму, яку заплатив британський банк Barclays за звинуваченнями в махінаціях з LIBOR. У червні цього року фінансові регулятори США і Великобританії визначили сукупний обсяг штрафу для Barclays на рівні 450 млн дол.

Barclays був першим - і досі єдиним - банком, який заплатив штраф, фактично визнавши, що маніпулював процентною ставкою LIBOR на міжбанківському ринку.

Штраф у розмірі 1,63 млрд дол. стане ще одним важким ударом для UBS за останні 18 місяців: зовсім недавно завершився розгляд у справі про збитки на суму в 2,3 млрд дол., які поніс швейцарський банк через діяльність трейдера Квеку Адоболі.

Читайте також: Колишній трейдер UBS засуджений до семи років в'язниці за шахрайство