ua en ru

Швейцарський банк заморозив російські активи на 5 млрд доларів

Швейцарський банк заморозив російські активи на 5 млрд доларів Ілюстративне фото (facebookcom / creditsuisse)

Кошти заморожені у зв'язку з санкціями США

У Швейцарії один з найбільших банків Credit Suisse заморозив приблизно 5 млрд швейцарських франків (5 млрд доларів) в зв'язку з санкціями США. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що такий крок банк, якому належали літаки російського олігарха Олега Дерипаски і який надавав гроші російському олігархові Віктору Вексельбергу, підкреслює страх багатьох банків перед репресіями з боку Вашингтона за їх співпрацю з підсанкційніми російськими фізичними особами та організаціями.

"Credit Suisse працює з міжнародними регуляторами, де б вони не працювали, щоб забезпечити дотримання санкцій, включаючи дотримання санкцій проти Росії", - сказала прес-секретар банку.

Відзначимо, що імена фізичних осіб, чиї рахунки були заморожені, невідомі.

Нагадаємо, США 21 серпня ввели санкції проти двох росіян, однієї російської і однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти зловмисної кібердеятельності. Під обмежувальні заходи потрапили російські громадяни Антон Олександрович Нагібін і Марина Ігорівна Царьова. Обидва вони пов'язані з петербурзькою компанією DiveTechnoService ( "Дайвтехносервіс"), санкції щодо якої були введені ще в червні за ймовірні контакти з російськими спецслужбами.