ua en ru

Швейцарський банк UBS планує до кінця 2013 р. скоротити 3,5 тис. працівників для економії 1,8 млрд євро

Швейцарський банк UBS планує скоротити 3,5 тис. своїх працівників, що дозволить до кінця 2013 р. заощадити близько 2 млрд швейцарських франків (1,8 млрд євро). Відповідні заходи покликані компенсувати втрати кредитної організації від інвестицій у фондові ринки і зниження рентабельності на тлі зміцнення швейцарського франка. Відповідна інформація міститься в опублікованому сьогодні прес-релізі UBS. У ньому уточнюється, що близько 45% всіх скорочень припаде на сектор інвестиційного банкінгу.
У повідомленні компанії наголошується, що UBS продовжуватиме слідувати стратегії по скороченню витрат. Одночасно кредитна організація планує проводити програму інвестування в галузі з потенціалом зростання.
Відзначимо, що в липні 2011 р. повідомлялося, що UBS може звільнити 5 тис. співробітників. Як відзначили тоді обізнані джерела, на ці заходи компанія вимушена піти на тлі несприятливої обстановки на світових фондових ринках, зниження рентабельності при зміцненні швейцарського франка, великих витрат на розширення позицій UBS в Азіатському регіоні при високій фіксованій заробітній платі співробітників банку.
Швейцарський банк UBS був заснований понад ста років тому, проте в своєму нинішньому вигляді був сформований у 1998 р. після злиття Union Bank of Switzerland і Swiss Bank Corporation. В даний час це міжнародна компанія, що надає фінансові послуги приватним, корпоративним і інституційним клієнтам. Штаб-квартири банку розташовані в Базелі і Цюріху. Число співробітників банку перевищує 65 тис. людей, а його офіси розташовані в 50 країнах світу (хоча більшість представництв UBS знаходяться в Європі і Північній Америці). Акції банку торгуються на біржах Швейцарії, Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) і Токійській фондовій біржі.

UBS