ua en ru

Швейцарські банки UBS і Credit Suisse підвищили плату за зберігання золота

Швейцарські банки UBS і Credit Suisse підвищили плату за зберігання золота на своїх рахунках, повідомляє телеканал "Росія 24".

Підвищення вартості зберігання золота на рахунках UBS і Credit Suisse, як відзначає Financial Times, буде змінюватись в залежності від різних клієнтів, але в середньому складе 20%.

За даними джерел видання, банки пішли на такий крок, щоб знизити обсяг припливу капіталу на знеособлені металеві рахунки (unallocated accounts) на своєму балансі і переконати своїх клієнтів відкривати так звані "виділені" рахунки (allocated accounts).

Знеособлені металеві рахунки (ЗМР) досі залишаються більш поширеними і відображаються на балансі банків - що змушує їх підвищувати рівні власного капіталу. Крім того, відмінною рисою невиділених рахунків є той факт, що клієнт банку фактично стає його незахищеним кредитором і може втратити свої активи на даному рахунку у разі банкрутства банку.

Виділені рахунки коштують дорожче, ніж звичайні ЗМР, але при цьому, вкладники набагато краще захищені від будь-яких неприємностей, які можуть виникнути у випадку фінансових проблем у банку.

Читайте також: Credit Suisse прогнозує повільне відновлення світової економіки в 2013 р

UBS