ua en ru

Швейцарські банки спростували закриття рахунків росіян

Швейцарські банки спростували закриття рахунків росіян Фото (CNN): UBS и Сredit Suisse

Фінансові організації заявили, що не запроваджували жодних обмежень

Швейцарські банки UBS і Credit Suisse спростували повідомлення в ЗМІ про початок масового закриття рахунків російських клієнтів, активи яких становлять менше 5 млн дол. Про це пише РБК.

Як йдеться в коментарі UBS, що надійшов в РБК, банк не закриває рахунки клієнтів і не вносив змін до тарифні схеми.

"Зберігає абсолютну прихильність своїм російським клієнтам wealth management, надаючи повний спектр послуг з управління добробутом", - повідомили в прес-службі банку.

У прес-службі Credit Suisse повідомили, що хоча зазвичай банк і не коментує взаємини з клієнтами, на цей раз вони змушені публічно спростувати чутки про закриття рахунків росіян.

"Інформація про те, що банк закриває рахунки російських клієнтів з балансом до 5 млн дол. не відповідає дійсності. Так само як і те, що банком застосовуються комісії і штрафи за рахунками з таким балансом", - йдеться в офіційному повідомленні банку.

У Credit Suisse також зазначили, що як і раніше прихильні обслуговування російських клієнтів з великим або дуже великим капіталом, «яким надається широкий спектр фінансових послуг".

Нагадаємо, сьогодні, 15 жовтня, Forbes з посиланням на три джерела на ринку private banking повідомив, що UBS і Сredit Suisse почали масово закривати рахунки російських клієнтів, активи яких становлять менше 5 млн дол.