ua en ru

Швейцарська біржа почала розслідування відносно UBS за фактом порушень правил розкриття інформація

Швейцарська фондова біржа почала розслідування відносно банку UBS за підозрою в тому, що банк, можливо, порушив правила розкриття інформації. Про це повідомляється в прес-релізі швейцарської біржі, пише "Комерсант Україна".

Розслідування стосується опублікованих у минулому році повідомлень UBS щодо реорганізації інвестиційного підрозділу банку та врегулювання претензій влади Великобританії, США та Швейцарії у зв'язку з маніпулюванням ставками міжбанківського кредитування, у тому числі лондонській ставкою LIBOR. Розслідування стало наступним кроком після попередньої перевірки повідомлень UBS регулятором швейцарської біржі - SIX Exchange Regulation.

Сам банк UBS відхилив звинувачення біржі. "Для такого розслідування немає ніяких підстав. Ми з усією відповідальністю підходимо до розкриття інформації. І у випадках, згаданих SIX, ми також виконали всі вимоги законодавства",- йдеться в заяві швейцарського банку.

SIX Exchange Regulation перевіряє повідомлення UBS від 30 жовтня 2012 р., згідно з яким банк планує масштабну реструктуризацію інвестпідрозділу - скорочення близько 10 тис. співробітників і відмова від капіталомісткого трейдингу - з метою підвищення прибутковості. Друге повідомлення, яке потрапило під підозру швейцарської біржі, було опубліковано 19 грудня 2012 р. і стосується виплати штрафу в розмірі 1,53 млрд дол. за махінації з міжбанківськими ставками.

Регулятори запідозрили великі банки у маніпуляції міжбанківськими ставками ще в 2008 р. Як з'ясувалося, фінансові організації навмисно занижували дані про те, за якою вартості відбувається міжбанківське кредитування. На сьогоднішній день крім UBS, що виплатив найбільший штраф, на 612 млн дол. був оштрафований Royal Bank of Scotland, Barclays - на 470 млн дол. Крім того, 88 млн дол. виплатила брокерська компанія ICAP, а вчора стало відомо, що майже 1 млрд дол. заплатить нідерландський банк Rabobank.