ua en ru

Швейцарія заморозила активи 29 громадян України

Уряд Швейцарії заморозив активи і банківські рахунки 29 громадян України.

Уряд Швейцарії заморозив активи і банківські рахунки 29 громадян України. Сума заморожених активів поки не уточнюється, повідомляє Reuters.

Крім того, наголошується, що Ліхтенштейн, що не входить в ЄС, також заморозив активи членів колишнього українського уряду.

Були заморожені активи Юрія Іванющенка, колишнього голови СБУ Ігоря Калініна, мера Харкова Геннадія Кернеса, екс-міністра Олександра Клименка, екс-глави АП Андрія Клюєва, нардепів Сергія Клюєва, Олександра Єфремова та Бориса Колеснікова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-міністра транспорту Володимира Козака, бізнесмена Сергія Курченка, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, колишнього радника Президента Андрія Портнова, екс-міністра сільського господарства Миколи Присяжнюка, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, екс-міністра палива і енергетики Едуарда Ставицького, колишнього міністра науки і освіти Дмитра Табачника, екс-глави СБУ Олександра Якименка, Віктора Януковича і його синів - Олександра та Віктора, а також екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.