ua en ru

Швейцарія виділила 16 млн дол. на енергоефективні програми в Житомирі

Швейцарія виділила 16 млн дол. на енергоефективні програми в Житомирі Фото: Енергозберігаючі технології

Сьогодні був підписаний відповідний меморандум

Швейцарія виділила Україні близько 16 млн доларів на здійснення енергоефективних програм у місті Житомир. Відповідний меморандум був підписаний між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань, Житомирською міською радою та комунальним підприємством "Житомиртеплокомуненерго" в четвер, 7 травня, в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це питання не тільки реконструкції котелень, це не тільки питання утеплення дитячих садків, а це і питання встановлення 106 центральних індивідуальних теплових пунктів, які дозволять зробити максимально точний облік тієї теплової енергії, яку отримують споживачі і вийти на той обсяг споживання, який дійсно споживається нашими людьми. Це дуже важливо тому, що на сьогоднішній день облік теплової енергії дозволяє повернути справедливу ціну за спожиту теплову енергію", - зазначив Геннадій Зубко.

Згідно з програмою енергоефективності, планується встановлення індивідуальних теплових пунктів, модернізація 5 дитячих садків міста Житомир, оновлення 7 тисяч труб тепломереж міста. Загальний бюджет програми складає близько 20 млн. доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розраховує залучити додаткові 500 млн євро на енергоефективність.