ua en ru

В Швейцарії розслідують шпигунство з боку турецької громади

В Швейцарії розслідують шпигунство з боку турецької громади Фото: Швейцарія

Глава МЗС Швейцарії заявив турецькому колезі про тщательностирасследования шпигунства з боку турків

Швейцарія почала кримінальне розслідування можливого іноземного шпигунства в турецькій громаді країни, заявили федеральні прокурори у п'ятницю, 24 березня. про це повідомляє Reuters.

Швейцарський міністр закордонних справ заявив у четвер своєму турецькому колезі, що Швейцарія буде "ретельно розслідувати" будь-який незаконний шпигунство з боку Анкари перед турками-експатріантами до референдуму 16 квітня про розширення повноважень президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Канцелярія Генерального прокурора була обізнана про конкретні підозри, що політичний шпигунство, ймовірно, було проведено за участю турецької громади в Швейцарії", - йдеться у заяві офісу в п'ятницю, не повідомляючи ніяких інших подробиць про слідстві, яке почалося 16 березня.

Швейцарське слідство слідує за передбачуваним збором політичної інформації, в якому учасники подій в Цюріхському університеті в кінці 2016 року і на початку 2017 року були зняті або сфотографовані.

Статистика швейцарського уряду показує, що в Швейцарії проживає 68 000 турецьких громадян. Веб-сайт турецького посольства посилається на 130 000 турецьких громадян.

Нагадаємо, служба закордонних справ Європейського союзу (EEAS) викликала посла Туреччини в ЄС, щоб "отримати пояснення" з приводу зробленого в середу, 22 березня, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом заяви про загрозу безпеці європейців.