ua en ru

Швеція посилила законодавство про боротьбу з тероризмом

Швеція посилила законодавство про боротьбу з тероризмом Фото: парламент Швеції

Законодавство передбачає два роки позбавлення волі за поїздки за кордон з метою приєднатися до терористичного угруповання

Парламент Швеції посилив законодавство про боротьбу з тероризмом. Про це передає DW.

Повідомляється, що воно передбачає два роки позбавлення волі за поїздки за кордон з метою приєднатися до терористичного угруповання і шість років в'язниці - за навчання в тренувальних таборах терористів. Крім того, фінансування терористичних угруповань надалі буде каратися позбавленням волі на строк до двох років.

Одночасно депутати відхилили пропозицію правоекстремістського партії "Шведські демократи" позбавляти шведського громадянства осіб, засуджених за тероризм. Проти відповідної ініціативи ввечері в середу, 10 лютого, проголосували 236 парламентаріїв, 16 утрималися і лише 45 висловилися "за".

Зазначимо, згідно з даними шведських спецслужб, з 2013 року не менш 292 осіб залишили Швецію, щоб вступити в ряди джихадстській угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Сирії чи Іраку. 133 з них повернулися в Швеції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці Швеції в понеділок заарештували 14 осіб, які планували напад на центр для біженців в невеликому місті на південь від Стокгольма Нюнесхамн.