ua en ru

Швеція має намір на півроку подовжити контроль на своїх кордонах

Швеція має намір на півроку подовжити контроль на своїх кордонах Фото: прикордонники Швеції (facebook.com/EUobserver)

На думку уряду, це необхідно для внутрішньої безпеки

Швеція має намір продовжити тимчасовий контроль на кордоні з Німеччиною та Данією ще на шість місяців. Про це повідомляє Sverigesradio.

"Ми як, і раніше, бачимо загрозу для внутрішньої безпеки, та необхідність контролю за міграційними потоками до Швеції", - заявив міністр юстиції країни Морган Йоханссон.

Мін'юст звернувся за дозволом до Єврокомісії. Якщо дозвіл нададуть, прикордонний контроль буде тривати упродовж шести місяців, починаючи з 12 травня.

"За ці роки ми бачили велику кількість терористичних актів в Європі, і ми також постраждали", - сказав Йоханссон.

Нагадаємо, 4 квітня у Єврокомісії повідомили про те, що Франція на півроку подовжує контроль на своїх державних кордонах з іншими країнами Шенгенської зони у зв'язку з терористичною загрозою.

Перевірки на французьких кордонах тривають з 2015 року, коли у Парижі сталася низка великих терактів, внаслідок яких загинули 130 осіб.

Зазначається, що на відміну від тимчасових запроваджень прикордонного контролю в Шенгенській зоні через масовий наплив біженців чи інші причини, контроль, пов'язаний з питаннями безпеки, не потребує формального дозволу Європейської комісії.