ua en ru

Швеція готова виділити Україні 100 млн доларів кредиту

Швеція готова виділити Україні 100 млн доларів кредиту Фото: посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат

За словами посла Швеції в Україні, шведська сторона зацікавлена у співпраці з Україною, особливо у сфері IT-технологій

Швеція запропонувала Україні кредит на суму 100 мільйонів доларів. Про це заявив посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, передає 5 канал.

Так, за його словами, шведська сторона зацікавлена у співпраці з Україною, особливо у сфері IT-технологій.

"У нас вже є компанія "Сігма", яка працевлаштувала 400 людей в Харкові, у нас є Ericsson, який розвивається у зв'язку із розгортанням 3G-мережі в Україні, але моя велика мрія - залучення до України середніх та малих шведських IT-компаній. Стокгольм часто називають IT-столицею. В той же час в Україні є шалений потенціал у цій сфері. У вас є сильні IT-інженери та високий інтерес до цього сектору. Моє бачення таке - ми хочемо знайти синергію між молодим українським та сформованим шведським IT-бізнес-сектором", - розповів дипломат.

Зазначимо, за словами глави НБУ Валерії Гонтарєвої, протягом 2015 року Україна отримала понад 11 млрд доларів за програмою від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і пов'язаного офіційного фінансування від країн-партнерів і міжнародних організацій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ратифікувати міжурядовий договір про залучення у Польщі 100 млн євро кредиту на умовах пов'язаної допомоги.