ua en ru

У Швеції розробили перший неатомний2 підводний човен з ракетним комплексом "Томагавк"

У Швеції розробили перший неатомний2 підводний човен з ракетним комплексом "Томагавк" Фото: ракета Tomahawk

Субмарину презентували на оборонній виставці в Сінгапурі

Компанія Saab представила модифіковану неатомную підводний човен A26 - першу в світі неатомную субмарину з встановленими вертикальними крилатими ракетами на оборонній виставці в Сінгапурі. Про це повідомляє Defence News.

Видання відзначає, що це перший у світі досвід встановлення системи "Томагавк" на підводному човні з традиційним двигуном.

На стенді Saab в IMDEX Asia була продемонстрована модель секції підводного човна, на якій розміщені три циліндра з шістьма вертикальними пусковими осередками в кожній. Встановлювана на субмарину така секція додає 400 - 500 тонн водотоннажності A26.

За словами г-на Гуннара Олунда, керівника відділу маркетингу компанії Kockums, що входить в Saab, подовжений модуль "демонструє гнучкість при виконанні різних місій" субмарини A26. Крім ракет, даний модуль також може використовуватися для укладання і розгортання безпілотних підводних апаратів і навіть морських водолазів.

Нагадаємо, раніше Пхеньян (Північна Корея) пообіцяв потопити атомний підводний човен Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Michigan, яка прибула в Південну Корею.