ua en ru

У Швеції за ніч було скоєно кілька нападів на мігрантів

У Швеції за ніч було скоєно кілька нападів на мігрантів Фото: мігранти

Не менше трьох осіб було затримано у зв'язку з порушенням громадського спокою, один - за носіння холодної зброї

Десятки невідомих у ніч на суботу, 20 січня 2016 року, здійснили серію нападів, метою яких були мігранти, у шведському Стокгольмі, повідомляє AFP з посиланням на місцеву поліцію.

З вечора п'ятниці на вулицях міста було збільшено кількість поліцейських, оскільки правоохоронцям надійшла інформація про те, що плануються "акти агресії по відношенню до неповнолітніх мігрантів без супроводу".

"Я проходив поруч і побачив групи людей, одягнених в чорне та з масками на обличчях... вони били приїжджих. На моїх очах почали приставати до трьох", - повідомив один з очевидців.

Як повідомила поліція, жодної заяви про напад від мігрантів поки не надходило. Не менше трьох осіб було затримано у зв'язку з порушенням громадського спокою, один - за носіння холодної зброї. Ще одну людину поліція затримала через напад на офіцера в цивільному.

За даними агентства, групи молодих людей, що підтримують ультраправі об'єднання, із закритими масками обличчями також роздавали листівки з закликами "покарати по заслугах злочинців з Північної Африки".

Згідно з інформацією агентства, для проведення антиіммігрантських акцій об'єдналися близько 100 осіб, що належать до прихильників двох шведських футбольних клубів.

Нагадаємо, Швеція найближчим часом депортує з країни близько 80 тис. осіб, попросили притулку, чиї заявки були відхилені.