ua en ru

У Швеції два міністри пішли у відставку через скандал з витоком особистих даних громадян

У Швеції два міністри пішли у відставку через скандал з витоком особистих даних громадян Фото: прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен (tvnewsroom.consilium.europa.eu)

Також шведська опозиція вимагає відставки міністра оборони Петера Хультквиста

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен у четвер, 27 липня, оголосив про відставку міністра внутрішніх справ країни Андерса Игемана і міністра інфраструктури Анни Юханссон з-за скандалу довкола витоку інформації з бази персональних даних громадян. Про це передає DW.

Також шведська опозиція вимагає відставки ще і міністра оборони Петера Хультквиста, однак прем'єр відмовляється звільнити його.

"Причина нашого наміру голосувати про недовіру міністру оборони Петеру Хультквисту не змінюється", - йдеться в заяві альянсу чотирьох опозиційних партій.

Повідомляється, що без дотримання належної процедури перевірки шведське транспортне агентство в 2015 році передало обслуговування своїх електронних систем компанії IBM. Тому інформація про всі автомобілі в країні - в тому числі поліцейських, військових і спецслужб - стала доступна IT-співробітників в Чехії та Румунії.

Шведські ЗМІ також повідомляють про те, що співробітники IT-компанії отримали доступ до поліцейської інформації, зокрема, даних про кримінальні злочини, а також підозрюваних у скоєнні злочинів. У 2017 році главу транспортного агентства Марію Огрен звільнили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, что прес-секретар Білого дому Шон Спайсер сьогодні вранці, 21 липня 2017 року, пішов у відставку через розбіжності з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом.