ua en ru

Шведи працюють довше італійців на десять років, - Євростат

Шведи працюють довше італійців на десять років, - Євростат Ілюстративне фото (pixabay.com)

Жителі Північної Європи працюють значно більше, ніж на Півдні

Очікувана тривалість трудової діяльності країнах Європейського союзу (ЄС) в 2017 році склала 36 років, що на три роки більше, ніж у 2000 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Євростату.

За даними статистичної служби ЄС, тривалість трудового життя коливається від 32 років в Італії до 42 років у Швеції.

ЄС також публікує дані по країнам, які не входять до Євросоюзу. Зокрема, жителі Ісландії працюють в середньому 47 років, а громадяни Туреччини - 29 років.

Шведи працюють довше італійців на десять років, - Євростат

У середньому по країнах ЄС різниця між чоловіками і жінками становила п'ять років: чоловіки працюють 38 років, жінки - 33 роки.

Тривалість трудового життя була більше для чоловіків, ніж для жінок у більшості країн-членів ЄС в 2017 році, за винятком двох країн (Литви та Латвії). В Латвії не було ніякої різниці між чоловіками та жінками, а в Литві тривалість трудового життя була більше для жінок, ніж для чоловіків. Серед держав-членів ЄС найбільший гендерний розрив на Мальті (12 років).

Нагадаємо, що за даними Євростату, у 2016 року майже 24% жителів країн ЄС - близько млн 117,5 млн осіб - знаходилися за межею бідності. Зокрема, лідером за кількістю людей за межею бідності названа Болгарія з показником 40,4%. Далі йде Румунія з 38,8% і Греція з 35,6% жителів.