ua en ru

Шведський Saab створює спільне підприємство з китайським автовиробником Hawtai

Голландський автовиробник Spyker Cars NV і підконтрольний йому шведський Saab домовилися про створення спільного підприємства (СП) c китайської приватною компанією Hawtai Motor Group Company Limited, повідомляється в прес-релізі Saab, передає РБК.

Сума операції може скласти 150 млн євро, з яких 120 млн євро Hawtai направить на придбання 29,9% акцій Spyker, а 30 млн євро будуть виділені в рамках конвертованого кредиту строком на 6 місяців під ставку 7% річних.

Повідомляється, що угода повинна дістати схвалення китайських і шведських регуляторів, а також Європейського інвестиційного банку.

Кошти від операції Saab розраховує направити на погашення заборгованості перед постачальниками комплектуючих і відновлення виробництва, припиненого 6 квітня ц.р.

Напередодні керівництво Spyker Cars оголосило про досягнення домовленості з інвестиційним фондом Geminiо про конвертованості кредиті в 30 млн євро, а також направила в Європейський інвестиційний банк заявку на надання кредитного траншу в 29,1 млн євро. Крім того, топ-менеджмент підтвердив, що продовжує розглядати питання про надання можливості російському бізнесменові Володимиру Антонову придбати частку в Spyker Cars, що дозволить залучити додаткові кошти для випуску автомобілів Saab.

Hawtai базується в провінції Шаньдун на сході Китаю, штаб-квартира знаходиться в Пекіні. Компанія заснована в 2000 р. Виробнича потужність підприємства становить 350 тис. машин. До 2015 р. компанія розраховує збільшити цей показник до 1 млн автомобілів.