ua en ru

Шведські політики виступили проти "Північного потоку-2"

Шведські політики виступили проти "Північного потоку-2" Ілюстративне фото (gazprom.ru)

У Швеції будівництво газопроводу пов'язують із загрозою екології та безпеки

Більша частина шведських політиків виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє місцева радіостанція Sveriges Radio.

Повідомляється, що практично всі опитані політики і чиновники заявили про необхідність заборонити будівництво "Північного потоку-2", частина якого має пройти через територіальні води Швеції. Зокрема, колишній міністр оборони, уповноважений Помірної коаліційної партії з питань ЄС Карін Енстрем зазначила, що цей газопровід негативно вплине на екологію і безпеку.

"Ми активно виступаємо за те, щоб усіма можливими способами зупинити цей проект", - заявила вона.

У той же час євродепутат від шведської Християнсько-демократичної партії Ларс Адактуссон підкреслює, що Росія не дотримується міжнародне право, лобіюючи "Північний потік-2".

"Ми бачили, що відбулося в Грузії, бачили, що відбулося на Україні та в Криму. Тому важливо знайти інші способи забезпечення енергією", - сказав він.

У свою чергу, голова Ради у справах ЄС в Риксдазі Юнас Ерікссон, який представляє Партію зелених, нагадав, що раніше Стокгольм вже стикався з труднощами в застосуванні міжнародного права проти будівництва "Північного потоку-2". Тому він вважає правильним рішення Єврокомісії змінити законодавство, що згодом допоможе заблокувати цей проект.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Фінляндії почали укладання труб для "Північного потоку-2".

До цього стало відомо, що "Газпром" починає будівництво морської частини газопроводу "Північний потік-2".