ua en ru

Шведа за перевищення швидкості у Фінляндії оштрафували на 94 тис. євро

Водій зі Швеції отримав штраф у розмірі 94 тис. євро за перевищення швидкості. Шведський бізнесмен Андерс Віклоф їхав 77 км/год. замість дозволених у Фінляндії 50 км/год.

Водій зі Швеції отримав штраф у розмірі 94 тис. євро за перевищення швидкості. Про це повідомляє Euromag з посиланням на Daily Mail.

Шведський бізнесмен Андерс Віклоф їхав 77 км/год. замість дозволених у Фінляндії 50 км/год.

Скандинавські країни штрафують автомобілістів за перевищення швидкості залежно від їх фінансового стану. Даішники вручили талон на оплату після інциденту на Аланських островах.

"Я волів би передати ці гроші людям похилого віку, дітям або на якісь благодійні потреби. Я не заперечую своєї провини, але вважаю такий розмір штрафу несправедливим. У Швеції я б заплатив лише 420 євро. Необхідно встановити максимальний розмір штрафу", - заявив потерпілий.

Віклоф зробив свої статки як власник холдингової компанії у Швеції. Він є одним з найбільш впливових і багатих людей на Аланських островах - шведськомовному регіоні Фінляндії.

У 2010 р. швейцарські судді оштрафували багатого автомобіліста на 210 тис. євро, оскільки він на своєму Ferrari їхав селом зі швидкістю 110 км/год.