ua en ru

Шульц: безвізовий режим з Туреччиною під питанням

Шульц: безвізовий режим з Туреччиною під питанням Фото: глава Європарламенту Мартін Шульц розповів про безвізовий режим ЄС і Туреччини

Брюссель чекає, що Анкара продемонструє прогрес у проведенні реформ в таких областях, як захист даних і боротьба з тероризмом

Голова Європарламенту Мартін Шульц поставив під питання можливість введення безвізового режиму з Туреччиною з жовтня 2016 року. Про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag, пише DW.

За словами Шульца, Брюссель очікує, що до прийняття Євросоюзом рішення про лібералізацію візового режиму з Анкарою, та продемонструє прогрес у проведенні реформ в таких областях, як захист даних і боротьба з тероризмом.


"Дискусії в парламенті Туреччини про внесення змін у відповідні закони слід починати негайно. Якщо цього не відбудеться, європейські інститути не зможуть дотримуватися заявлених термінів. В цьому випадку я не уявляю, як можна буде в жовтні запроваджувати безвізовий режим для громадян Туреччини", - підкреслив він.

Голова Європарламенту також розкритикував загрози, з якими виступив раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Останній заявив, що Анкара може розірвати угоду з біженцям з ЄС. Шульц вважає, що погрози не є адекватним політичним методом", а подібні висловлювання не тільки "не подіють на європейців", але й призведуть до зворотного ефекту.

Нагадаємо, Анкара відповіла на заяву Кемерона про входження Туреччини в ЄС через тисячу років.