ua en ru

Штурм Жовтневого палацу був провокацією на силові дії, - нардеп

Штурм Жовтневого палацу був провокацією на силові дії, - нардеп Фото: сутички (Олег Грищак, РБК-Украина)

За його словами, це не є мирним протестом

Штурм Жовтневого палацу мав спровокувати правоохоронців на силові дії. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів Верховної Ради заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час учорашніх подій українська влада діяла виключно у правовий спосіб, забезпечуючи право людей на мирний протест. Але те, що відбулося у Жовтневому палаці під прямим керівництвом Саакашвілі - це не мирний протест, це чітко спланована силова акція з метою спровокувати правоохоронні органи для силових дій", - заявив Герасимов.

Нардеп зазначив, що народні депутати, які намагалися взяти на поруки Саакашвілі під час обрання йому запобіжного заходу, несуть повну відповідальність перед суспільством за дії політика.

Нагадаємо, вчора, 17 грудня, у центрі Києва розпочався черговий "Марш за імпічмент" з вимогами до президента України Петра Порошенка.

Марш організували прихильники лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі. Серед їхніх вимог - ухвалення законів про імпічмент президента та антикорупційний суд, прийняття у другому читанні нового закону про вибори, а також відставка генерального прокурора Юрія Луценка.

Зібравшись на Майдані Незалежності, учасники "Маршу за імпічмент" повідомили про намір організувати штаб у Жовтневому палаці. Після чого увірвалися до будівлі. Відбулося декілька сутичок активістів з поліцією. Учасники мітингу кидали петарди, а правоохоронці застосовували газ.