ua en ru

Штурм Жовтневого палацу: названий можливий ініціатор

Штурм Жовтневого палацу: названий можливий ініціатор Фото: зіткнення підлогу Жовтневим палацом (Олег Грищак, РБК-Україна)

Прихильники Саакашвілі влаштували сутички під Жовтневим палацом 19 грудня

Народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв можливо є ініціатором спроби штурму Жовтневого палацу в Києві, який влаштували 17 грудня прихильники лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Штурм палацу і бокс по листуванню: що чекає Саакашвілі і втратить він соратників".

Так, співрозмовники у владі стверджують, що, за їх інформацією, ініціатором спроби штурму був нібито Соболєв, а технічна реалізація питання було покладено на депутата від "Самопомочі" Семена Семенченко і його людей.

"Саакашвілі побачив, що Соболєв і Семенченко побігли щось штурмувати, і одразу вирішив очолити це діло. А коли Соболєв зрозумів, що зараз станеться, перестав відповідати на телефонні дзвінки. Ось Саакашвілі і потрапив", - говорить джерело в президентській команді.

Нагадаємо, раніше керівників фракцій і голів комітетів Верховної Ради заявив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов заявив, штурм Жовтневого палацу мав спровокувати правоохоронців на силові дії.