ua en ru

Штурм Банкової організувала "Свобода", - радник першого віце-спікера ВР

Захвати адміністративних будівель і бульдозерну атаку на Адміністрацію Президента організували члени партії ВО «Свобода». Таку думку висловив радник першого віце-спікера ВР Євген Царьков.

«Що стосується самих порушень правопорядку - захоплення будівель, бульдозерної атаки на Банковій і так далі - то це, перш за все, дії необандерівців. На всіх цих подіях були чітко видні червоно-чорні прапори . Біля пам'ятника Леніну більше всіх проявляли активність брат Тягнибока і кандидат у нардепи від «Свободи» Левченко. Так що їм не відмазатися від участі в безчинства і не звалити їх на деяких провокаторів», - сказав Царьков.

Крім того, за його словами, є абсолютно точні дані МВС, що бульдозерна атака - також справа рук «Братства» Дмитра Корчинського. Царьков нагадав, що Корчинський брали участь у знесенні пам'ятника Леніну в Одесі.

Царьков вважає, що через захоплення адміністративних будівель «свободівцями» нормальне повсякденне життя киян паралізоване. «Київрада - це забезпечення нормального повсякденного життя киян, вона паралізована. А Жовтневий палац - там діти до Нового року готуються, а замість них заїжджі революціонери відновлюються перед новими заворушеннями. Це цирк, це ганьба», - сказав Царьков.

Радник першого віце-спікера висловив переконання, що вся діяльність опозиції з проведення масових акцій і організації масових заворушень фінансується з-за кордону. «Трійка наших опозиційних лідерів не має стільки грошей, щоб забезпечувати всю інфраструктуру Майдану - транспорт, харчування та інше. Все це красиві казки: що, мовляв, жалісливі кияни несуть на Майдан пиріжки, одяг, ковдри. Насправді основні гроші йдуть із Заходу», - резюмував він.