ua en ru

Штайнмаєр зустрівся з главою Палестини і закликав подолати конфлікт на Близькому Сході

Штайнмаєр зустрівся з главою Палестини і закликав подолати конфлікт на Близькому Сході Фото: зустріч Штайнмаєра й Аббаса

Президент ФРН закликав пришвидшити втілення рішення "двох держав" для залагодження конфлікту

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у ході свого візиту на Близький Схід закликав пришвидшити втілення рішення "двох держав" задля залагодження конфлікту між ізраїльтянами і палестинцями. Про це він заявив 9 травня у ході зустрічі з лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом, передає DW.

"На нашу думку, інших реалістичних рішень немає", - переконаний Штайнмаєр.

При цьому він торкнувся і питань, які для Ізраїлю та Палестини є найбільш конфліктними, зокрема продовження розбудови ізраїльських поселень на окупованих палестинських територіях.

"Ніхто не применшує проблем, які потрібно подолати, однак нагальність, час, що вже минув, і зміни на місцях вказують, що наступна спроба (примирення - ред.) має бути справді успішною", - наголосив німецький президент.

Повідомляється, що нині відносини між Німеччиною та Ізраїлем переживають напруженість, оскільки Берлін критикує політику ізраїльського уряду щодо палестинців.

Як відомо, рішення "двох держав" передбачає утворення повноцінної незалежної Палестини поруч зі сучасним Ізраїлем.

Нагадаємо, раніше 9 травня 2017 року президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що готовий зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху під протекцією президента США Дональда Трампа.