ua en ru

Штайнмайер зіставив прогрес у реалізації мінських угод з темпами равлики

Штайнмайер зіставив прогрес у реалізації мінських угод з темпами равлики Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що мінський процес не може тривати вічно

Глава МЗС ФРН заявив, що Німеччина і Франція зробили багато для запобігання війни в центрі Європи

Прогрес у реалізації мінських домовленостей зіставимо з темпом равлики, просувається вперед по міліметру. Про це заявив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер напередодні чергової, дванадцятою за рахунком зустрічі глав МЗС країн "нормандського формату", передає прес-служба зовнішньополітичного відомства Німеччини.

Глава німецького МЗС побоюється, що робота над реалізацією мінських домовленостей може тривати довго і не встановить стабільний режим припинення вогню.

"Ми протягом місяців б'ємося над тим, щоб схилити Москву, Київ і сепаратистів до подальшої реалізації прийнятих ними ж самими у Мінську домовленостей. Якщо у цій сфері - пошуку політичного рішення - і говорити про прогрес, то цей успіх буде порівняти з темпом равлики, просувається вперед по міліметру", - зауважив німецький міністр.


Штайнмаєр наголосив, що дипломати Німеччини і Франції витратили багато сил і часу на посередництво у конфлікті навколо східної України і на запобігання військового загострення - у всякому разі, відкритої війни в центрі Європи. Поки, зазначив міністр, вдалося одне — знизити градус агресії в регіоні конфлікту.

Він висловив надію, що 11 травня в Берліні глави МЗС чотирьох країн досягнуто прогресу в тому, що "стосується підготовки місцевих виборів, забезпечення безпеки на них", ", щоб уникнути повернення до ескалації".

"Ясно, що мінський процес не можна відкладати до грецьких календ. Тому завтра нам потрібні не тільки чіткі сигнали прихильності сторін конфлікту Мінським процесу, але і, насамперед, прогрес у реалізації", - підсумував глава німецького МЗС.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента російської Федерації Дмитро Пєсков назвав плачевну ситуацію з реалізації мінських угод.