ua en ru

Штайнмаєр вважає, що аргументів для продовження перемир'я в Україні немає

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що аргументів для продовження перемир'я в Україні немає.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що аргументів для продовження перемир'я в Україні немає. Про це Штайнмайер заявив 28 червня на конференції Соціал-демократичної партії Німеччини в місті Кіль, передає Deutsche Welle.

За оцінкою Штайнмайера, ситуація в Україні, незважаючи на продовження режиму припинення вогню, залишається напруженою. На його думку, ще повинні бути зроблені важливі кроки, щоб надати українському Президенту Петру Порошенку аргументи для того, щоб ще раз продовжити режим припинення вогню.

При цьому він зазначив, що звільнення інших спостерігачів ОБСЄ, які знаходяться в полоні сепаратистів на сході України, могло б надати вагомі аргументи. Як зазначив Штайнмайєр, незважаючи на певне послаблення напруги в останні дні небезпека розколу Європи залишається реальною.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко провів нараду з силовиками і на підставі рішення Ради Національної безпеки і оборони №548/2014 продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня.