ua en ru

Штайнмайєр розкритикував Путіна за намір поповнити ядерний арсенал

Штайнмайєр розкритикував Путіна за намір поповнити ядерний арсенал Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Такі наміри не сприяють послабленню напруги у Європі, упевнений глава МЗС ФРН

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розкритикував намір РФ поповнити ядерний арсенал новими міжконтинентальними балістичними ракетами. Про це глава німецького МЗС заявив сьогодні, передає Deutsche Welle.

"Озвучена вчора Президентом Путіним посилення російського стратегічного ракетного арсеналу є зайвим і не сприяє стабілізації та послаблення напруги в Європі", - заявив Штайнмайєр.

Глава німецького МЗС знову нагадав, що з 1989 року світ сильно змінився і часи холодної війни давно пройшли. "Але старі рефлекси, очевидно, більш життєстійкі, ніж ми вважали ще зовсім недавно, в минулому році", - вважає Штайнмайер. "Я можу лише попередити про небезпеку піддаватися таким рефлексів і вдаватися до словесної "ескалації", за якою може відбутися посилення дій", - додав німецький політик.

"Ми повинні бути обережними, щоб зараз, незабаром після початку українського кризи, не зламати все те, що після падіння Берлінської стіни, в рамках європейського мирного процесу, ми так ретельно і сумлінно будували", - підкреслив він.

При цьому міністр відзначив конструктивну співпрацю з Москвою по інших міжнародних питань - наприклад, в пошуку рішень давно триваючих конфліктів в Ірані та Сирії.

Нагадаємо, напередодні генсек НАТО Йенс Столтенберг звинуватив РФ в "бряцании ядерною зброєю".