ua en ru

Штайнмайер прогнозує складні переговори про продовження санкцій проти РФ

Штайнмайер прогнозує складні переговори про продовження санкцій проти РФ Фото: міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер

За словами глави МЗС Німеччини, загальну позицію в санкцій буде знайти складніше, ніж торік

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що Євросоюз чекають непрості переговори щодо продовження санкцій проти Росії. Про це міністр заявив в інтерв'ю балтійського новинному агентству BNS.

На думку глави МЗС ФРН, рішення про подальшу дію обмежувальних заходів ЄС щодо Москви з-за втручання останньої в конфлікт в Україні може наштовхнутися на опір з боку окремих членів об'єднання.

"Загальну позицію в цьому питанні буде знайти складніше, ніж у минулому році", - визнав він.


За словами Штайнмаєра, Німеччина докладе максимум зусиль до формування єдиного фронту Європи" в питанні санкцій. Міністр додав, що санкції "нерозривно пов'язані" з мінськими угодами щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Одночасно Штайнмайер висловився за діалог Заходу з Росією, який необхідний для відновлення втраченої довіри та подолання світових криз, зокрема в Сирії та Лівії.

Нагадаємо, раніше лідер фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс повідомила, що в Європарламенті не бачать підстав для скасування санкцій проти Російської Федерації з-за визволення української льотчиці Надії Савченко.