ua en ru

Штайнмайер закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися перемир'я

Штайнмайер закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися перемир'я Фото: Штайнмайер закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися перемир'я

Припинення вогню на Донбасі набуде чинності в суботу з півночі

Всі сторони конфлікту на Донбасі повинні слідувати мінським домовленостям, досягнутих на переговорах тристоронньої контактної групи у п'ятницю 29 квітня, і дотримуватися режиму тиші. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, діючий голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмайер, передає Das Allgäu Online.

"Я радий, що тристоронній контактній групі вдалося домовитися про припинення вогню на сході України до православного Великодня та травневих свят. Я закликаю всі сторони строго слідувати домовленостям", - повідомив Штайнмайер.


У Мінську 29 квітня відбулася зустріч тристоронньої контактної групи, де вони домовилися про припинення вогню на Донбасі, яке вступить в силу в суботу з півночі.

"В останні тижні порушення мінських угод почастішали. Обидві сторони не повинні упустити існуючий зараз шанс запобігти ескалації, при якій ситуація вийде з-під контролю і загине ще більше людей", - додав Штайнмайер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яке пройшло в Мінську, не дійшли згоди щодо обміну полоненими між бойовиками і українською стороною.