ua en ru

Штайнмаєр привітав пропозицію контактної групи по перемир'ю на Донбасі

Штайнмаєр привітав пропозицію контактної групи по перемир'ю на Донбасі Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр прокоментував ініціативу щодо припинення вогню з 24 грудня

Глава ОБСЄ також закликав усі сторони звільнити до кінця року полонених

Міністр закордонних справ Німеччини, чинний глава Організації з питань безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Франк-Вальтер Штайнмаєр привітав заяву контактної групи щодо Донбасу про необхідність відновлення режиму припинення вогню в регіоні з півночі 24 грудня. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Я вітаю одноголосне повернення до розгляду повного дотримання режиму припинення вогню, досягнуте сьогодні на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську", - наголосив Штайнмаєр.

За його словами, дотримання режиму припинення вогню "стане важливим кроком на шляху до стабілізації ситуації з безпекою і прокладе шлях до мирного врегулювання конфлікту".

Глава ОБСЄ також закликав усі сторони звільнити до кінця року "значну кількість людей, затриманих у зв'язку з конфліктом, починаючи з найуразливіших".

Нагадаємо, 21 грудня тристороння контактна група запропонувала сторонам конфлікту повне припинення вогню з півночі 24 грудня.