ua en ru

Штайнмайер застеріг РФ від конфронтації з Заходом

Штайнмайер застеріг РФ від конфронтації з Заходом Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер (OSCE/Micky Kroell)

Президент Німеччини засудив анексію Криму і цілеспрямовану кампанію РФ по дезінформації

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер застеріг Російську Федерацію (РФ) від посилення напруженості у відносинах із Заходом. Про це повідомляє DW по тексту виступу до 78-ї річниці підписання "пакту Молотова-Ріббентропа", який буде озвучений президентом сьогодні в Талліні.

"Того, хто порушує міжнародне право, ставить під загрозу інститути світу, чекає наш спільний відсіч. Ми бачимо, що, в першу чергу, російське керівництво цілком свідомо формує образ своєї країни за допомогою відмежування її від Заходу, протиставлення йому", - зазначає Штайнмайер.

За його словами, на міжнародному співтоваристві лежить відповідальність "ніколи більше не допустити мовчання і сліпої ворожнечі стосовно Росії". Штайнмайер також засуджує суперечить міжнародному праву анексію Криму, а також цілеспрямовану кампанію РФ по дезінформації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Штайнмайер розкритикував політику президента США Дональда Трампа по Європейському Союзу. За всю історію трансатлантичних відносин "ще ніколи не було стільки невизначеності", як зараз, заявив він.