ua en ru

Штайнмайєр підтвердив зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" 29 листопада

Штайнмайєр підтвердив зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" 29 листопада Фото: Франк-Вальтер Штайнмайєр підтвердив зустріч "нормандської четвірки"

Зустріч "нормандської четвірки" запланована на 29 листопада в Мінську

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр підтвердив зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" 29 листопада 2016 року. Про це він заявив у ході виступу в Бундестазі, повідомляє Reuters.

За словами Штайнмайєра, він і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро запропонували главам МЗС Росії і України провести зустріч "нормандської четвірки" 29 листопада в Мінську.

"Ми з моїм французьким колегою (Жан-Марком) Ейро запропонували...нашим російському і українському колегам знову зустрітися наступного тижня в Мінську...Я сподіваюся, ми зможемо обговорити все в наступний вівторок", - сказав він.

Крім того, він відзначив необхідність продовження переговорів "нормандської четвірки", оскільки "такі зустрічі просто необхідні, щоб не випустити ситуацію з-під контролю, і навіть якщо це важко, навіть якщо це повільно і складно просувається, ми не повинні припиняти зусилля з покрокової реалізації мінських домовленостей".

Нагадаємо, раніше про зустріч "нормандської четвірки" 29 листопада повідомляв глава МЗС України Павло Клімкін.