ua en ru

Штайнмайер виключив визнання Криму російським

Штайнмайер виключив визнання Криму російським Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Штайнмайер заявив, що військового вирішення конфлікту в Україні не може бути

Німеччина виключає визнання Криму російським. Про це заявив міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайер на німецько-російському форумі в Потсдамі (Німеччина), повідомляє прес-служба німецького відомства.

"Грубе порушення міжнародного права, анексію Кримського півострова і дестабілізацію Східної України ми не можемо ні ігнорувати, ні прийняти. Але - як реагувати? Було зрозуміло, як раніше, так і зараз, що визнання анексії - не варіант. Настільки ж очевидно було, що військового вирішення конфлікту в України теж не може бути", - заявив він.


Разом з тим, Штайнмайер заявив, що санкції проти РФ не є самоціллю, вони також "не є засобом, щоб поставити РФ на коліна".

"Ніхто не зацікавлений в тому, щоб зруйнувати економіку Росія. Це, безумовно, не убезпечить Європу! Санкції повинні служити стимулом для політичної поведінки, яке орієнтоване на припинення конфлікту", - заявив він.

Крім того, він заявив, що стан реалізації Мінська незадовільний, так само як і ситуація у сфері безпеки.

"Прогрес в політичному процесі є неадекватним. Я не приховую свого розчарування...Ми повинні повернутися до загальної архітектурі європейської безпеки, і для цього нам потрібно рішення конфлікту в Україні. для цього рішення нам потрібні вклади від обох сторін", - заявив він.

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що питання з Кримом закритий, а Донбасу потрібна децентралізація.