ua en ru

Штайнмаєр не задоволений ситуацією з безпекою на Донбасі

Штайнмаєр не задоволений ситуацією з безпекою на Донбасі Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер і Володимир Гройсман стурбовані безпекою на Донбасі

Зі слів Володимира Гройсмана, український уряд зосереджений на реінтеграції Донбасу та проведенні реформ

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не задоволений ситуацією з безпекою на Донбасі. Про це він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у вівторок, 14 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не можемо бути задоволені ситуацією з безпекою а також виконанням мінських угод... те, чого ми досягли опиняється під загрозою", - сказав Штайнмаєр.

Прем'єр-міністр України погодився, що ситуація з безпекою залишається складною.

"Ми повністю віддані виконанню мирного плану. Україна зробила всі кроки а Російська Федерація залишає свою військову присутність... є багато завдань, які ми повинні вирішити... наш уряд зосереджується і на тому, щоб реінтегрувати Донбас, і на проведенні реформ", - підкреслив прем'єр.

Зазначимо, глави МЗС України, Франції та Німеччині Павло Клімкін, Жан-Марк Еро і Франк-Вальтер Штайнмаєр планують у четвер, 15 вересня, відвідати Донбас.

У зв'язку з чим Гройсман підкреслив, що "дуже важливо подивитися, як живе схід в умовах російської агресії".

Гройсман також сподівається, що зусилля українського уряду забезпечать макроекономічну стабільність і економічне зростання.

"Ми очікуємо від європейського уряду в наступному місяці рішення про безвізовий режим", - нагадав він.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що статус-кво на Донбасі означає протекторат російських військових і спецслужб, а Донбас повинен бути українським.