ua en ru

У Штабі ООС продемонстрували новітні технології, які зменшують ризики для життя військових

У Штабі ООС продемонстрували новітні технології, які зменшують ризики для життя військових Фото: ЗСУ (flickr.com/ministryofdefenceua)

У штабі підкреслюють, що нова техніка кардинально змінює роботу військових

На озброєнні розвідувальних підрозділів Об'єднаних сил стоїть новітнє обладнання, що дає змогу економити час та зменшити ризики для життя військовослужбовців. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил (ООС) у своєму Facebook.

"Новітнє лазерне обладнання, прилади спостереження, датчики руху, апаратура яка ефективно працює вдень і вночі, в дощ та туман - все це вже сьогодні стоїть на озброєнні розвідувальних підрозділів Об’єднаних сил. Сучасні безпілотні апарати, які розвідники називають "бджоли", дозволяють не тільки вести відеорозвідку, але й непомітно для ворога встановлювати датчики спостереження", - сказано у повідомленні.

Новітні технічні засоби на озброєнні розвідки Об'єднаних сил

Новітнє лазерне обладнання, прилади спостереження, датчики руху, апаратура яка ефективно працює вдень і вночі, в дощ та туман – все це вже сьогодні стоїть на озброєнні розвідувальних підрозділів Об’єднаних сил. Сучасні безпілотні апарати, які розвідники називають «бджоли», дозволяють не тільки вести відеорозвідку, але й непомітно для ворога встановлювати датчики спостереження. Ці прилади дозволяють бачити рух ворожої техніки, проходи диверсійних груп, помічати замасковані вогневі точки. Нова техніка кардинально змінює роботу військових - десятихвилинний політ сучасного дрона заміняє вихід розвідувальної групи, що зазвичай триває одну-дві доби. Таким чином, нові технології не тільки економлять життєво важливий час, але й зменшують ризики для життя військовслужбовців та дозволяють випереджувати противника на декілька кроків. Розвідники, що виконують завдання на передньому краї, переконують - ефективність та оперативність їх роботи збільшилася в рази.

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint forces operation 13 травня 2018 р.

У відомстві наголошують, що ці прилади дозволяють бачити рух ворожої техніки, проходи диверсійних груп, помічати замасковані вогневі точки.

Підкреслюється, що нова техніка кардинально змінює роботу військових – "десятихвилинний політ сучасного дрона заміняє вихід розвідувальної групи, що зазвичай триває одну-дві доби".

"Таким чином, нові технології не тільки економлять життєво важливий час, але й зменшують ризики для життя військовослужбовців та дозволяють випереджувати противника на декілька кроків", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, проросійські бойовики на Донбасі застосовують новітні реактивні снаряди проти українських військових.