ua en ru

В штабі Березенка висловили занепокоєність діями прокуратури Чернігова

Виборчий штаб кандидата у народні депутати України Сергія Березенка схвильований діями працівників прокуратури, які втручаються у роботу окружної виборчої комісії №205. Про це йдеться у відповідному документі, який у четвер, 9 липня, було розповсюджено серед представників місцевої преси.

"Вилучення подань на членів дільничних комісій, а також подань від партії "Солідарність" є неприпустимим", - повідомляє Крістіна Дьома, довірена особа кандидата у народні депутати України Сергія Березенка.

Він вважає, що вилучення Чернігівською обласною прокуратурою документів ОВК, які стосуються подань претендентів на членство у дільничних виборчих комісіях (ДВК), є втручанням у роботу комісії. В штабі не виключають, що за такими діями стоїть певний кандидат, який має вплив на прокуратуру та намагається зірвати виборчий процес на теренах виборчого округу №205.

За словами експертів, це не перша "театралізована постановка" за час виборчих перегонів на 205-му окрузі, коли незрозумілі та спірні події відбуваються саме "в останні години", відведені кандидатам та їхнім представникам на ті чи інші регламентовані законом дії. Так, в останній день реєстрації кандидатів у столичному ЦВК роботу установи було фактично блоковано через повідомлення про замінування будівлі.

Вчора, 8 липня, в останній день для подання документів членів ДВК у Чернігові відбулися стихійні мітинги представників "Правого сектору", а стосовно голови окружвиборчкому Михайла Пунька було здійснено спроби неправомірного тиску та навіть звучали погрози. В обох випадках центральною дієвою особою був Геннадій Корбан, один з учасників виборчих перегонів на 205-му окрузі

Дивним експерти вважають той факт, що екс-заступник голови ДніпрОДА більше за інших переймався ситуацією з вилученням документів, тоді як на момент його приїзду та телевізійних зйомок, подання від представників Геннадія Корбана взагалі не були подані до ОВК. А вилучені як раз були документи партії "Блок Петра Порошенко Солідарність" та кандидата Сергія Березенко.

За словами експертів, не зовсім зрозуміло, чому дніпропетровському кандидату, який робить спроби втрутитися в абсолютно нормальний та штатний процес підготовки до виборів, підігрує прокуратура.

"Ми вимагаємо від Геннадія Корбана припинити тиск на окружну виборчу комісію та не застосовувати інші брудні інсинуації та технології, зокрема підкуп виборців, спрямовані на розхитування політичної ситуації у Чернігові. Також закликаємо виборчі штаби інших кандидатів у народні депутати України по 205 виборчого округу дати оцінку таким діям зазначеного кандидата", - наголошує Дьома.

В штабі Березенка висловили занепокоєність діями прокуратури Чернігова