ua en ru

У штабі АТО спростували заяву російського генерала про обстріл Широкиного

У штабі АТО спростували заяву російського генерала про обстріл Широкиного Фото: російський генерал Олександр Лєнцов

Українська сторона звинуватила генерала Лєнцова у брехні щодо мінометного обстрілу

Заява представника РФ в Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Олександра Лєнцова про обстріл Широкиного з української сторони не відповідає дійсності. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО в Facebook.

"Прес-центр штабу АТО повідомляє, що заяву представника Збройних сил Російської Федерації у Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-полковника Олександра Лєнцова про те, що за добу 18 квітня 2015 року в селі Широкине Волноваського району Донецької області було зафіксовано 410 мін, які нібито прилетіли з боку Збройних Сил України, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що про цей обстріл Лєнцов заявив в ефірі телеканалу "Росія1", а ряд інших російських телеканалів розповсюдив цю інформацію.

"Насправді заява генерал-полковника Олександра Лєнцова базується на упередженої інформації з недостовірних джерел в так званій "ДНР" і не відображає ні реального стану справ, ні спільної позиції СЦКК", - йдеться в повідомленні.

За словами керівника української сторони в СЦКК генерал-майора Андрія Тарана, він з подивом дізнався про те, що російський колега поквапився оприлюднювати неперевірену інформацію, "яка абсолютно не відповідає дійсності та вводить в оману численну аудиторію".

"Я засмучений цим, оскільки ця інформація не підтверджується не тільки Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні, але і загальною черговою зміною СЦКК, до складу якої входять і представники Збройних сил Росії. Сподіваюся, що надалі російська сторона буде оперувати тільки перевіреною інформацією, оприлюднення якої сприятиме врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей, а не посилить напруженість", - заявив Таран.

УКРАЇНСЬКА СТОРОНА ЗАСТЕРІГАЄ РОСІЙСЬКОГО ГЕНЕРАЛА ВІД ОПРИЛЮДНЕННЯ НЕДОСТОВІРНИХ ФАКТІВ Прес-центр штабу АТО пов...

Posted by Прес-центр АТО on 21 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, бої навколо Широкиного і донецького аеропорту активізувалися.