ua en ru

Штаб оборони Маріуполя виступив проти демілітаризації Широкіно

Штаб оборони Маріуполя виступив проти демілітаризації Широкіно Фото: у Широкіно знаходиться стратегічна висота, яку захисники Маріуполя відбили у бойовиків

У Маріуполі побоюються, що демілітаризація призведе до нових обстрілу міста

Штаб оборони міста Маріуполь (Донецька обл.) виступає проти демілітаризації н. п. Широкіно. Про це йдеться у зверненні маріупольчан до вищої влади країни, опублікованому на сторінці штабу "Оборони Маріуполя" у Facebook.

"Громада Маріуполя глибоко стурбована інформацією про можливості "демілітаризації" Широкіно і відведення з цього населеного пункту Збройних сил України. На території Широкіно розташована стратегічна висота, яку захисники Маріуполя відбили у агресора, і на якій бойовики не повинні знаходитися, згідно з Мінськими угодами", - сказано у зверненні.

Як зазначається, саме з цієї вогневої точки неодноразово здійснювався артилерійський обстріл Маріуполя, зокрема, 24 січня був обстріляний мікрорайон "Східний", в результаті загинули більше 30 мирних жителів.

"Вважаємо, що залишити Широкіно сьогодні - значить поставити під удар півмільйонний український Маріуполь. Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на нашу країну. Здати Широкіно - означає відкрити ворота на всю Україну", - наголосили у штабі.

На думку працівників штабу, залишати село під контролем ОБСЄ також не є розумним, тому що, не володіючи засобами збройної захисту, європейські спостерігачі не зможуть чинити ніякого опору агресору.

Нагадаємо, українська сторона запропонувала ОБСЄ в рамках демілітаризації встановити веб-камери у Широкіно.

Пізніше в т. н. ДНР заявили, що питання демілітаризації Горлівки, Широкіно і донецького аеропорту буде обговорюватися в рамках переговорів профільної підгрупи тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.