ua en ru

Штаб АТО тимчасово закриває КПВВ "Зайцеве" в Донецькій області

Штаб АТО тимчасово закриває КПВВ "Зайцеве" в Донецькій області Фото: КПВВ "Зайцеве"

Бойовики за добу 56 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі

Штаб антитерористичної операції (АТО) на Донбасі тимчасово закриває контрольний пункт в'їзду/виїзду "Зайцеве" в Донецькій області, за добу бойовики 56 раз обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО в Facebook.

"За минулу добу зафіксовано 56 обстрілів нашої лінії оборони з різних видів зброї. Знову напруженою ситуація була неподалік від Горлівки і в передмістях Донецька. Противник застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети по нашим опорних пунктах в Опитному, Авдіївці, Мар'їнці та на шахті Бутівка. В районі Пісків ворог вів вогонь з мінометів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що неподалік від Горлівки бойовики обстріляли українські позиції з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Так, наші опорні пункти у Зайцевому та Майорську 6 разів були обстріляні з мінометів калібру 120-мм, заборонених мінськими домовленостями", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у зв'язку з тим, що вночі бойовики посилили обстріл Зайцевого та вели вогонь з різних вогневих позицій кількома мінометними розрахунками, керівництво сил АТО в Донецькій і Луганській областях для забезпечення безпеки жителів змушено оголосити про тимчасове закриття контрольного пункту в'їзду/виїзду "Зайцеве".

Нагадаємо, раніше Донецька ОДА повідомляла про закриття КПВВ "Зайцеве" 3 лютого.