ua en ru

Штаб АТО констатує суттєву активізацію бойовиків на лінії зіткнення

Штаб АТО констатує суттєву активізацію бойовиків на лінії зіткнення Фото: бойовик ОРДЛО (facebook.com-abazia)

У штабі АТО зазначають, що бойовики збільшують кількість воєнних злочинів проти людяності

На окупованому Донбасі зафіксована суттєва активізація бойовиків на лінії зіткнення. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу антитерорисчтичної операції (АТО) на Донбасі у Facebook.

"Російсько-окупаційні війська суттєво активізувалися на лінії зіткнення. Прикриваючись навчаннями так званих "армійських підрозділів", що цими днями активно проводяться на території тимчасово захоплених окремих районів Донецької та Луганської областей в районах населених пунктів Дебальцеве, Алчевськ, Новоазовськ, Бойківського (за версією окупантів Тельманово) під наглядом російських кураторів, противник застосував проти сил антитерористичної операції заборонені мінськими угодами 120-мм та 82-мм міномети", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, бойовики продовжують нагнітати обстановку по обидва боки лінії зіткнення, здійснюючи збройні провокації проти сил АТО та спостерігачів ОБСЄ. Крім того, у штабі АТО зазначають, що бойовики збільшують кількість воєнних злочинів проти людяності.

"З початку лютого бойовики незаконних збройних формувань стали агресивніше поводитися з місцевими мешканцями та збільшили кількість провокаційних обстрілів населених пунктів. Черговим цинічним актом обмеження прав і свобод громадян України, які перебувають на території тимчасово захоплених окремих районів Донецької та Луганської областей стали заборона виїзду так званих "державних службовців" та збільшення заборонених зон навколо об’єктів, де переховуються артилерійські системи та інше важке озброєння противника", - йдеться у повідомленні.

Прес-центр штабу АТО повідомляє: Російсько-окупаційні війська суттєво активізувалися на лінії зіткнення. Прикриваючись ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 7 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики встановили на окупованому Донбасі додаткові патрулі "правоохоронців" для "протидії диверсіям".