ua en ru

Штаб АТО фіксує зростання кількості обстрілів бойовиками позицій українських військових

Штаб АТО фіксує зростання кількості обстрілів бойовиками позицій українських військових Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса

Кількість та інтенсивність обстрілів бойовиками позицій українських військових у зоні антитерористичної операції значно збільшилися. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції і надалі ускладнюється. Незаконні збройні формування збільшують кількість і інтенсивність обстрілу позицій наших сил і населених пунктів Донбасу. Протягом ночі бойовики 26 раз обстріляли позиції наших військових. Під вогонь терористів потрапили 11 населених пунктів і позиції українських військових поблизу них", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, районом найбільшого загострення залишається донецький аеропорт та населені пункти поблизу нього.
"Цієї ночі незаконні збройні формування 12 разів застосували реактивні системи залпового вогню "Град", з яких обстріляли метеовишку донецького аеропорту, населені пункти Красногорівка, Невельськое, по два рази Дослідне і Піски і п'ять разів - Тоненьке", - уточнили в штабі.

Всього ж за добу бойовики 84 рази обстріляли позиції сил АТО.

Крім того, силами АТО за добу зафіксовано 9 фактів ведення повітряної розвідки з застосуванням безпілотників. Прольоти безпілотників помічені над населеними пунктами Нижнє, Щастя, Волноваха, Новоселівка, Кальчик, Маріуполь і в донецькому аеропорту.

Зазначимо, місія ОБСЄ у своєму останньому звіті також зафіксувала збільшення випадків порушення перемир'я в районі донецького аеропорту.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України не виключають того, що самопроголошені ДНР і ЛНР можуть відновити активні військові дії на Донбасі, де з 9 грудня діє режим припинення вогню.