ua en ru

Штаб АТО фіксує активні та агресивні дії бойовиків

Штаб АТО фіксує активні та агресивні дії бойовиків Фото: спікер АПУ з питань АТО Андрій Лисенко

Терористи масово застосовують важке озброєння

Штаб антитерористичної операції фіксує активні та агресивні дії бойовиків в Донецькій та Луганській областях. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулу добу відзначилися неймовірно активними та агресивними діями бойовиків, які супроводжувалися масовими застосуванням важкого озброєння незаконними збройними формуваннями від 120-мм мінометів до 152-мм гармат і реактивної артилерії", - розповів Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку вчора активні бойові дії велися в селищі Широкіному та в Гранітному, де бойовики активно застосовували заборонену озброєння, зокрема міномети, 122-мм гармати і танки.

"В результаті грамотно побудованої оборони, на цій ділянці втрат в рядах сил АТО не допущено", - зазначив Лисенко.

При цьому найбільш складною залишається ситуація на Донецькому напрямку.

"Ситуація на Донецькому напрямку залишається найбільш складною, але контрольованою. Противник активно застосовує там 120-мм міномети, 122-мм гармати, танки, практично безперервно ведучи вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, під Мар'їнкою та південніше - в районі Гранітного. Зокрема, вчора ввечері по наших позиціях в районі селища Стара Гнатівка був здійснений залп з ворожих реактивних систем залпового вогню "Град", - зазначив Лисенко.

Також тривають бої в районі Горлівки та Світлодарська, де бойовики також зосередили серйозну вогневу міць, зокрема 152-мм гаубичные гармати.

"На Луганському напрямку вчора бойовики проявляли активність тільки в районі Бахмутської траси на ділянці від Золотого до Кримського. Противник вів вогонь переважно зі стрілецької зброї, за винятком мінометного вогню наших позицій в Новотошковському", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі отримали поранення четверо українських військових, загиблих немає.