ua en ru

Штаб Ахметова розширив географію надання допомоги на Донбасі

Нові пункти видачі гуманітарної допомоги штабу Ріната Ахметова запрацювали в Горлівці, Торезі, на черзі - Луганськ і Алчевськ. Про це в ході прес-брифінгу, який відбувся 11 грудня, повідомила координатор гуманітарного штабу Римма Філь.

Вона також повідомила, що штаб збільшує інтенсивність доставки гуманітарної допомоги: рейси з продуктами і наборами для дітей відправляються тепер по двох напрямах - Маріуполь і Донецьк, звідки силами волонтерів поширюються для мирних жителів 63 міст і районів Донецької та Луганської областей.

"Штаб працює там, де його допомога вкрай необхідна. Згідно з даними гуманітарної карти, 45% населення Алчевська потребують продукти харчування. Також, за даними карти, з міста виїхала чверть населення, і на сьогодні там проживає 83 тисячі осіб. Потребу в продуктах харчування відзначають і жителі Луганська. Гуманітарний штаб зробить все можливе для того, щоб доставити туди допомогу і виконати поставлене Рінатом Ахметовим завдання - допомогти мирному населенню Донбасу, допомогти тим, кому зараз найважче", - зазначила Філь.

Як повідомили в штабі, вчора, 10 грудня, пункт видачі допомоги запрацював в Горлівці. За перший день жителям міста видали близько 450 гуманітарних наборів. Відкриті 5 точок видачі в Торезі, де допомога поки отримують найбільш незахищені верстви населення - інваліди 1-ї та 2-ї груп та сім'ї, які виховують дітей-інвалідів - їм видано на сьогоднішній день більше 2000 продуктових наборів. На льодовій арені "Дружба" в Донецьку з 1 грудня працює пункт видачі гуманітарної допомоги для жителів сусідньої Макіївки. Волонтери ФК "Шахтар" роздали макіївчанам вже більше 8000 продуктових наборів.

Всього ж, як повідомлялося раніше, гуманітарний штаб Ахметова планує до кінця року доставити на Донбас 2 млн пакетів з продуктами та дитячими товарами.