ua en ru

На Шрі-Ланці відбулися зіткнення між буддистами і мусульманами

На Шрі-Ланці відбулися зіткнення між буддистами і мусульманами Фото: прапор Шрі-Ланки (flickr.com/nazly)

В ході зіткнень 19 осіб були арештовані

Поліція Шрі-Ланки заарештувала 19 осіб після зіткнення в п'ятницю, 17 листопада, між "екстремістами" від більшості буддійських і меншин мусульманських громад, в яких чотири людини отримали поранення. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представника прес-служби поліції.

За версією правоохоронців, насильство в південному прибережному місті Гінтота було викликано чутками і фальшивими повідомленнями в соціальних мережах.

"Це було зіткнення між невеликою фракцією екстремістів в обох етнічних групах", - сказав представник поліції Руван Гунасекера.

За його словами, одна із заарештованих жінка поширювала неправдиві повідомлення про те, що мусульмани збираються атакувати буддійський храм.

"Ми вирішили заарештувати тих, хто поширював неправдиві повідомлення і чутки в соціальних мережах", - додав Гунасекера.

Як відзначає агентство, в цьому році зростає напруженість між двома громадами, і деякі жорсткі буддійські групи звинувачують мусульман в тому, що вони змушують людей звертатися в іслам і руйнувати буддійські археологічні знахідки.

Буддисти складають близько 70% населення Шрі-Ланки, яке становить 21 мільйон людей. Для порівняння, мусульман у цій країні приблизно 9%.

Нагадаємо, на Шрі-Ланці через спалах лихоманки денге загинули близько 300 осіб.