ua en ru

Шпигуни КНДР не раз намагалися заволодіти секретною інформацією України, - заступник глави МЗС

Шпигуни КНДР не раз намагалися заволодіти секретною інформацією України, - заступник глави МЗС Фото: Вадим Пристайко (УНІАН)

Пристайко прокоментував відео затримання СБУ шпигунів КНДР у 2011 році

Співробітники спецслужб Північної Кореї (КНДР) не один раз намагалися заволодіти секретною інформацією України. Про це заявив заступник глави Міністерства закордонних справ (МЗС) України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми оберігаємо нашу таємницю. І те відео, яке побачили дуже багато людей, дійсно це була спроба корейських спецслужб отримати ці таємниці, вони були затримані органами безпеки нашої країни, і ці люди досі у в'язниці", - заявив Пристайко, коментуючи опубліковане CNN раніше відео затримання Службою безпеки України (СБУ) північнокорейських шпигунів у 2011.

За його словами, це не перша спроба корейців та інших націй отримати доступ до інформації в галузі ракетобудування.

"Ми дуже серйозно до цього ставимося, і кожен, хто буде це робити, буде знайдений, покараний і буде сидіти у в'язниці", - резюмував Пристайко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський телеканал CNN опублікував відео затримання північнокорейських шпигунів у 2011 році співробітниками СБУ. Відео передав офіцер СБУ, який розслідував спробу шпигунів КНДР отримати секретну інформацію про двигуни для балістичних ракет.