ua en ru

Шокін підписав наказ про створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Шокін підписав наказ про створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Фото: Віктор Шокін

Прокуратуру очолить заступник генерального прокурора України

Генеральний прокурор України Віктор Шокін сьогодні, 22 вересня, підписав наказ про створення в структурі ГПУ Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (на правах самостійного структурного підрозділу) у складі управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Наказом також створено два відділи: аналітико-статистичний та документального забезпечення.

"Відповідно до Закону структуру і штатний розклад погоджено з директором Національного антикорупційного бюро України. Прокуратуру очолить заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який буде мати першого заступника та заступника", - йдеться в повідомленні.

Згідно із законом на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру покладаються такі функції: нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, що здійснюється Національним антикорупційним бюро України; підтримання державного обвинувачення у відповідних виробництвах і представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, передбачених цим законом і пов'язаних з корупційними або пов'язаними з корупцією правопорушеннями.

Нагадаємо, конкурсна комісія визначиться з кандидатурою антикорупційного прокурора до кінця листопада.