ua en ru

Шлапак прогнозує стабілізацію курсу долара до кінця 2014 р. на рівні 10,5 грн

Якщо МВФ прийме рішення про запровадження з Україною програми stand-by, то до кінця року долар буде на рівні 10,5 грн.

Якщо МВФ прийме рішення про запровадження з Україною програми stand-by, то до кінця року долар буде на рівні 10,5 грн. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми переконані, що немає підстав для стрімкого зростання долара. Як тільки ми отримаємо перший транш від МВФ, тобто у нас буде серйозний партнер, який доведе нашу платоспроможність, оскільки будь-донор, який до нас сьогодні приїжджає, будь-то Єврокомісія або Світовий банк, з яким ми сьогодні мали переговори за новою програмою DPR, говорить тільки про одне: ми готові надавати кошти у тому випадку, якщо головний макроекономічний експерт, Міжнародний Валютний Фонд, підтвердить вашу платоспроможність", - сказав Шлапак.

Він зазначив, що якщо МВФ прийняв рішення про введення програми stand-by, то Україна матиме достатньо ресурсів, які допоможуть створити відповідну фінансову подушку" та тримати долар на рівні.

"Середній курс, який ми вважаємо, це 10,5 грн до кінця року. Він може стрибати, але в середньому протягом року ми будемо мати цю цифру", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, долар на міжбанківському валютному ринку продовжує рости. Сьогодні долар подорожчав на п'ять копійок на покупці.