ua en ru

Широкіно за добу обстріляно бойовиками 6 разів, - оборона Маріуполя

Широкіно за добу обстріляно бойовиками 6 разів, - оборона Маріуполя Фото: Широкіно залишається однією з головних гарячих точок Донбасу

Бойовики активізували розвідку безпілотниками

За минулу добу проросійські бойовики здійснили 7 обстрілу позицій сил АТО в секторі "М", з яких 6 обстрілу припали на н. п. Широкіно, ще 1 обстріл зафіксований в Миколаївці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу оборони Маріуполя в Facebook.

"Противник 4 рази відкривав вогонь з мінометів 82-х і 120-ти міліметрових, 1 раз з танка і 1 раз стрілецького озброєння", - уточнили в штабі.

Також за вчорашній день зафіксовані прольоти 9 БПЛА противника над населеними пунктами Широкіно, Володарське, Мелекіно, Гнутово і Мангуш. Крім того, сьогодні з 0.00 було зафіксовано 4 БПЛА над населеними пунктами Чермалик, Харчовик і Широкіно.

"Варто зазначити, що супротивник став використовувати більш серйозні і дорогі безпілотні літальні апарати, які при польоті можуть зчитувати інформацію на відстані до 250 км, перебуваючи при цьому на дуже великій висоті. Не виключено, що противник може застосовувати такі апарати для розвідки з боку моря. На даний момент така версія перевіряється", - наголошується в повідомленні.

У штабі також повідомили, що протягом вчорашнього вечора противник 3 рази запитував режим припинення вогню, але кожен раз сам порушував його максимум через 30 хвилин.

Так, з 3.00 до 4.00 зі стрілецької зброї були обстріляні позиції сил АТО в Широкіно, постраждалих немає.

Нагадаємо, штаб оборони Маріуполя раніше виступив проти демілітаризації Широкіно.